Det började med bränsle

Och det fortsatte precis likadant. Nu står vi här, 30 år senare, fortfarande med bara bränsle i tankarna. År 1990 insåg vi att svenska folket saknade en mack som levererade precis vad den skulle, på platser där bränsle behövdes som mest. Så, i Östra Husby, kom den första automatstationen till världen. Under åren har vi fyllt behov och tätat hål från Abisko till Skanör, och tagit oss från slätt och skog till stad och motorväg. Idag är vi visserligen 320 stationer större och ett antal bränslen rikare, men står kvar med samma vision. Att absolut inte leverera något mer än bara (bra) bränsle.

Milstolpar
  • 1990  Vi öppnar vår första obemannade mack.
  • 1991  Den första stationen för tung trafik står färdig.
  • 2008  Vi värvar stationsnätet Bilisten, och växer över en natt med 180 stationer.
  • 2009  Vi värvar stationsnätet Pump, och ökar med 120 stationer till.
  • 2014  Qstar blir en del av DCC plc.
  • 2016  Vi slår ihop våra påsar med Swea Energi, vårt systerbolag och stolta kompanjon.

Bulk kommer lastat

Förutom alla våra automatstationer (som för att påminna finns över hela Sverige, från Abisko till Skanör, från grusväg till motorväg, från landsbygd till storstad, från mormors stuga i Dalarna till…) erbjuder vi också genom vårt systerbolag Swea Energi direktleveranser regionalt. Swea Energi är en av de största aktörerna i Sverige för bulkleverans av eldningsolja och diesel; till företag, kommuner och organisationer. Dessutom förser de dagligen åkerier, lantbruk, entreprenadföretag och flera andra verksamheter med både diesel och smörjmedel. Anpassning är bara förnamnet. Mer anpassning är efternamnet.

Med hållbarhet i tanken…

Att välja rätt bränsle ska vara lätt. Därför gör vi jobbet åt dig. En stor del av vårt hållbarhetsarbete går ut på att noggrant granska vilka soppor vi ställer fram på buffén, för att alltid erbjuda det senaste inom förnybara alternativ. Men det är inte bara dina utsläpp vi tänker på. Utan även våra egna. Produktion och transport är stora delar av vår verksamhet, och vi har fokus på att säkerställa och miljöanpassa dem så långt vi kan.

 

…och säkerhet bakom ratten

När du tankar hos oss kan du vara säker på att du är i trygga händer. Alla delar av vår verksamhet utgår ifrån säkerhet kring människor, egendom och miljö. Oavsett om du besöker någon av våra stationer, eller har beställt leverans, får du vad du betalt för på ett säkert sätt för både dig och miljön. När du ingår avtal med oss får du ta del av både vår säkerhets- och hållbarhetspolicy, för att garantera tryggt samarbete ur alla aspekter.

Bli en i teamet

Inom vår breda verksamhet finns plats för flera intressen. Är ekonomi och statistik din grej? Toppen. Ratta tunga lastbilar? Helt perfekt. Och att sälja då? Jamen självklart. Som ett litet bolag i en stor koncern har vi stor utvecklingspotential, och letar ständigt efter vägar att bli bättre. Om du är intresserad, var inte blyg – vi tar gärna emot spontanansökningar!